Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jarlabergs IF A-Laget

Följ

A-Laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jarlabergs IF
Fotboll
A-Laget
Tabell
Lag M V O F P
1 IK Hephata 18 16 1 1 49
2 Jarlabergs IF 18 10 6 2 36
3 Fotfolket FF 18 11 3 4 36
4 Gustavsbergs IF FK 18 10 4 4 34
5 AC Azzurri 18 7 1 10 22
6 Sickla IF 18 6 3 9 21
7 Tunisiska FC 18 5 3 10 18
8 Hanvikens FF 18 5 2 11 17
9 Viking Södermalm BK 18 3 4 11 13
10 BK Bleket 18 2 3 13 9

Match

Gustavsbergs IF FK

0 - 1
Farstaborg (Gräs)
18 maj 2016
20:00

Jarlabergs IF

Referat

Odiskutabel 1-0seger på Farstaborg.

Då var det dags igen.

En viss ångest spred sig i gruppen under tisdagsträningen när vi visste att det var den, för 2 veckor sen, USLA planen ute i Gustavsberg som väntade.
Om vi tränade för hårt för att glömma ångesten eller ifall vi endast hade en fint och skönt träningspass kan diskuteras, men det var en del tunga ben det mymmlades om under uppvärmningen.
Planen då? - JO, jag vette***, för det första tror jag André från bleket hade varit där med en spade och rensat bort sanden som låg under ena planhalvan under matchen mot dom. Sen måste jag faktiskt be lite om ursäkt till planskötarna där ute sen förra matchen, då planen dock var helt värdelös.
Men som den hade satt sig. Grön och fin så osade det nyklippt gräsmatta och planen kändes plötsligt helt otroligt bra i jämförelse med matchen mot Bleket.
Kanske är detta en hint ang hur man borde lägga spelschemat tills nästa år? Att vänta med naturgräsmatcherna ännu 1 vecka?
Kan även tillägga att den skadade bonden Calinescu sa att Farstaborg tydligen ses som Stockholms nästbästa naturgräsplan efter Friends arena. Om man tror på det låter vi vara osagt. Både jag och Edvin skulle nog säga att Djurö tar den platsen, kanske till o med snäppet vassare än friends.
Förövrigt öppnar Cali sin korvförsäljning "Mölnviks korv" idag. Se till att ta er ut idag och köp några värmdökorvar eller varför inte bara en tolv med brö'?
Till matchen ---

Då vi sa innan matchen att vi skulle sätta hög press och spela lite rakar till att starta med så mönstrade vi laget lite därefter. Energiknippena Linus och Leo fick starta på kanterna, snabbstartade Jonny fick den centrala rollen där Adde låg tätt bakom och hjälpte till i både press och djupledsspel.
Att säga att vi låg 4-2-4 i anfall skulle faktiskt inte vara en underdrift.
Men istället för et raka så vart det raka motsatsen, med all rätta. - Dock tycker jag vi bör följa instruktioner ifall de ges.

Vi spelade fint längs backe, tyvärr hamnade vi lite för långt ner på egen planhalva trots att vi kunde trycka upp spelet 15-25 meter in på Gustavsbergs planhalva om vi ville. Tyvärr styrde det sedervanliga Jarlabergsspöket matchbilden till att så fort vi fick bollen in på offensiv planhalva så skulle den avgörande slås.
Tyvärr fyllde vi aldrig på tillräckligt bra och det skapades inte så många lägen under första halvlek.
Gustavsbergs i sin tur gillade att hitta de längre bollarna, Bleketstyle, speciellt vid fasta situationer både från egen och offensiv planhalva.
Kapten Jocke (GIF) vann mycket men Oscar P och Bappe tog hand om det mesta i luftens rum.

Annars var första halvlek ganska tillknäppt, Jarlaberg förde matchen och hemmalaget låg rätt och fick springa ganska mycket.
Det skulle visa sig i andra halvlek.

I pausen pratade vi mycket om att fortsätta kriga, att det såg bra ut men att vi behövde hota lite mer.
Vågar vi hålla boll inom laget längre upp i plan, då hinner alla med upp, då hinner vi fylla på mer och då får vi fler lägen att hitta spelare i box eller kunna hota från alla olika lägen.
Pressen skulle vi fortsätta med, OCH SOM VI GJORDE DET!

Under de första 20 minuterna i andra halvlek så var inte Gustavsberg på vår planhalva en enda gång, så fort de fick bollen så var vi där och pressa och den längre bollen kom direkt, där var Bappe och Oscar P säkra som en royal straight flush på ett pokerbord.
Inte ett misstag, och bara för att berömma OP lite extra då han var riktigt förbannad för han missade Klopps final, så gjorde den mittbacksdebuterande snubben en helgjuten insats.
Sättet som båda spelar försvarsspel med att bryta kontringar med en passning på sin första touch, otroligt fint för att få motståndarlaget att alltid få springa lite mer och få det mentalt lite lite lite jobbigare för varje gång.

Det kändes dock fortfarande lite uddlöst framåt, vi kom runt på kanterna, vi slog in bollen på första ytan men allt för ofta var det bara Falchi i boxen och ensam mot 2 stora mittbackar och 1 keeper som alltid var på tårna så var det en omöjligt för vår fula italienare att vinna något i boxen.
Skott från konstiga vinklar när vi väl tryckte in folk och några andra "felbeslut" skapade en liten frustration, men vi hotade. Skjut hellre 20 m över än att få en kontring emot.

På tal om kontring, från ingenstans, jag vågar säga att det var första och den ena av 2 gånger, som Gurra var på vår planhalva under andra halvlek. Så kommer deras jätteläge, men ett tamt avslut.
Det blev ock livsfarligt, bollen tar på OP och styrs åt andra hållet, Oscar som inte hade hunnit reagera ännu står därför kvar på samma positon och med en liten reflex och lite tur så får han bollen på sig.
Det hade varit alldeles för snöpligt för att vara sant. Mycket nära 1-0 till hemmalaget, MEN.....

.... med ca 15 min kvar att spela skulle dock det förlösande målet komma, i rätt målbur, fint lir ut till vänster där Gugge tar sig förbi, stenhårt inspel längst backen mellan målvakt och backlinje (perfekt inslaget boll), Simon rusar på första och får kanske(?) en touch på bollen. 2 stora mittbackar borta och 1 målvakt ligger och krälar vid första stolpen, som en leguan, o var hamnar bollen då?
Jo, ca 2 meter från mållinjen, inga i närheten, men där står han... Mattias "Gambrinus" Falchi. 1-0 var ett faktum. Ett enklare mål har nog aldrig Falchi gjort, förutom när han snodde en balja av Adde för 4-5 år sen borta mot IK Frej och pungade in bollen, men det här var nog ännu enklare. Så rättvist.

Efter målet fortsatte vi pinna på och vi fortsatte med den så suveränt effektiva pressen, vi rullade boll, vi köttade nere vid hörnflaggan, vi tryckte på för 1 till och det var nära, men Gustavsberg jobbade hårt och keepern gjorde ett bra jobb.

1-0 stod det på resultatskylten när domaren blåste av matchen, en så fruktansvärt skön seger + en hållen nolla.
En mycket rättvis seger som även Gustavsbergs lagledare erkände:
- "Bra spelat, tungt med en 1-0förlust, men det var ni mer än värda"

Vi hakar nu på i toppen och har satt oss i ett bra utgångsläge.
2-3 till mål framåt hade känts bättre, speciellt Falchis frilägesmiss, den får du inte missa Gabrinus-Falchi(!!!)
En skön hållen nolla, ett bra mål framåt och 3 poäng.

Matchens stjärnor delar vi upp i 3 delar:
*** OP & Bappe - Suveränt mittbacksspel både defensivt och offensivt. Hur grabbarna bröt uppspel med att sätta en passning i brytningarna, gav en annan dimension till vårt omställningsspel. OP;s lugna snack och Bappes mystiska teknik. Mycket fint!

** Krille, Edde och Hernandez. - Krille återigen kanske matchens bästa spelare, Edde suverän i närkampsspelet trots en del mycket hårt dömda frisparkar emot sig. Hernandez kommer in med suverän energi efter ca 30 och är riktigt härlig att se på.

* Presspelet (Yttrar/Anf - Vi har en del att jobba med, men vi växer hela tiden.

Nästa match: Sickla IF hemma, 27 maj - 20.00.
Vi ses där!

#Gula berget
#ForzaJB






Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Mattias Falchi 1 1 0 0 0 1
Adrian Rex Berglind 1 0 0 0 0 0
Alex "Kina" Andersson 1 0 0 0 0 0
Edvin Solem 1 0 0 0 0 0
Gus Strömfelt 1 0 0 0 0 0
Kristian Lindroos 1 0 0 1 0 0
Leo Orellana 1 0 0 0 0 0
Linus Dahlgren 1 0 0 0 0 0
Markus Lindberg-Baptiste 1 0 0 0 0 0
Oscar "PH" Persson 1 0 0 0 0 0
Patric Ronnerstam 1 0 0 0 0 0
Sebastian Hernandez 1 0 0 0 0 0
Simon Lumare 1 0 0 0 0 0
Viktor Govenius 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Oscar Gyllenberg 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 9 sep 2016, 20:00 Jarlabergs IF - Gustavsbergs IF FK 1 - 2